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1.Imagen marcada / sin marcar SAENZ PENA, R. Manual de sistemas de labranza para América Latina. Manual basado en el curso de capacitación sobre sistemas de labranza, 18-27 de noviembre de 1991, Argentina. Roma (Italia): FAO, 1992. 194 p. (FAO Boletín de Suelos; 66)
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar PEÑA, R.; FARIÑA, S.; PLA, M.; LA MANNA, A. Efecto del estrés calórico en vacas Holstein bajo un sistema de ordeñe pastoril voluntario (Robot): 2 Comportamiento Animal. In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Cambio Climático y Producción Sostenible (Climate Change Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.67-68. (Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) Corresponding author: R. Peña, INIA La Estanzuela, Ruta 50 Km. 11 (Uruguay), mailto:rpena@inia.org.uy
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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3.Imagen marcada / sin marcar PEÑA, R.; FARIÑA, S.; PLA, M.; LA MANNA, A. Efecto del estrés calórico en vacas Holstein bajo un sistema de ordeñe voluntario (Robot) pastoril: 1.Desempeño Productivo. In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Cambio Climático y Producción Sostenible (Climate Change Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.65-66. (Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) Corresponding author: R. Peña, INIA La Estanzuela, Ruta 50 Km. 11 (Uruguay), mailto:rpena@inia.org.uy
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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4.Imagen marcada / sin marcar PEÑA, R.J.; ORTIZ-MONASTERIO, J.I.; SAYRE, K.D. Estrategias para mejorar (o mantener) la calidad panadera en trigo de alto potencial de rendimiento. In: EXPLORANDO ALTOS RENDIMIENTOS DE TRIGO, 1997, LA ESTANZUELA, COLONIA, UY. [Taller]. [Montevido, UY]: CIMMYT-INIA, 1997. p. 289-306.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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5.Imagen marcada / sin marcar Varughese, G.; Pfeiffer, W.H.; Peña, R.J. Triticale : a successful alternative crop : part 1 & 2. [s.l.]: CIMMYT, [s.f.]. Cereal Foods World Reprint
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar Martínez Giner, M.; Pena, R.N.; Casellas, J.; Balcells, I.; Fernández, A.; Noguera, J.L. Estudio de expresión diferencial de genes y distribución de la vinculina en ovario de cerdas ITEA, 2008, v. 104, no. 2, p. 89-93
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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7.Imagen marcada / sin marcar Palacios Espinosa, A.; Espinoza Villavicencio, J.L.; Guerra Iglesias, D.; González Peña Fundora, D.; De Luna de la Peña, R. Efectos genéticos directos y maternos del peso al destete en una población de ganado Cebú de Cuba Revista Mexicana de Ciencias Peucarias, 2010, v. 1, no. 1, p. 1-11
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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8.Imagen marcada / sin marcar JOHANSSON, E.; BRANLARD, G.; CUNIBERTI, M.; FLAGELLA, Z.; HÜSKEN, A.; NURIT, E.; PEÑA, R.J.; SISSONS, M.; VÁZQUEZ, D. Genotypic and Environmental Effects on Wheat Technological and Nutritional Quality. In: Igrejas G., Ikeda T., Guzmán C. (eds). Wheat Quality For Improving Processing And Human Health. Cham:Springer. Doi: https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3_8 p. 171-204. Article histotory: First Online: 18 March 2020.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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9.Imagen marcada / sin marcar De Luna de la Peña, R.; Guerra Iglesias, D.; González Peña, D.; Espinoza Villavicencio, J.L.; Palacios Espinosa, A.; Núñez Domínguez, R. Componentes de (co)varianza de caracteres reproductivos y su relación genética con el peso al destete en el ganado Cebú de Cuba Técnica Pecuaria en México, 2008, v. 46, no. 3, p. 225-234
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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10.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; CUNIBERTI, M.; BAINOTTI, C.; MIRANDA, M. Z. DE; SCHEEREN, P. L.; JOBET, C.; CABRERA, G.; KOHLI, M. M.; VERGES, R.; PEÑA, R. J. Grain quality of latin american wheat cultivars: current development and future perspectives. In: CONFERENCIA LATINOAMERICANA CEREALES, 2., 2011, Santiago, Chile. "Key for cereal chain innovation": event guide. Santiago: ICC: Granotec, 2011. p. 100., 2011
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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11.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; BERGER, A.; CUNIBERTI, M.; BAINOTTI, C.; MIRANDA, M. Z. de; SCHEEREN, P. L.; JOBET, C.; PEÑA, R. J.; CABRERA, G.; VERGES, R. Genotype and environment effects on quality of 23 wheat genotypes cultivated in 20 Latin American environments. In: INTERNATIONAL WHEAT CONFERENCE, 8., 2010, St. Petersburg, RU. Abstracts...: wheat genetics and breeding for grain quality; oral presentations. St. Petersburg: VIR, 2010. p. 493-494.
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12.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; BERGER, A.G.; CUNIBERTI , M.; BAINOTTI , C.; ZAVARIZ DE MIRANDA , M.; SCHEEREN , P.L.; JOBET, C.; ZÚÑIGA, J.; CABRERA, G.; VERGES, R.; PEÑA, R.J Influence of cultivar and environment on quality of Latin American wheats. Journal of cereal science , v. 56, n.2, p. 196-203, 2012. Article history: Received 15 August 2011 / Received in revised form / 20 March 2012 / Accepted 27 March 2012.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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13.Imagen marcada / sin marcar LADO, B.; BATTENFIELD, S. D.; GUZMÁN, C.; QUINCKE, M.; SINGH, R. P.; DREISIGACKER, S.; PEÑA, R. J.; FRITZ, AL.; SILVA, P.; POLAND, J.; GUTIÉRREZ, L. Strategies for selecting crosses using genomic prediction in two wheat breeding programs. The Plant Genome, 2017, v.10, Issue 2, 12p. OPEN ACCESS Article history: Received: Dec 14, 2016 // Accepted: Mar 18, 2017 // Published: July 6, 2017. B. Lado and S. Battenfield contributed equally.Assigned to Associate Editor Nicholas Tinker. This is an open access article distributed under...
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  02/04/2020
Actualizado :  24/02/2022
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  JOHANSSON, E.; BRANLARD, G.; CUNIBERTI, M.; FLAGELLA, Z.; HÜSKEN, A.; NURIT, E.; PEÑA, R.J.; SISSONS, M.; VÁZQUEZ, D.
Afiliación :  EVA JOHANSSON, Department of Plant BreedingThe Swedish University of Agricultural Sciences, Alnarp,Sweden.; GÉRARD BRANLARD, INRAE, UCA UMR1095 GDEC Clermont-Ferrand, France.; MARTA CUNIBERTI, Wheat and Soybean Quality Lab, National Institute of Agriculture Technology (INTA). Marcos Juárez, órdoba,Argentina.; ZINA FLAGELLA, Department of Agricultural, Food and Environmental SciencesUniversity of Foggia, Foggia, Italy.; ALEXANDRA HÜSKEN, Department of Safety and Quality of CerealsMax Rubner-Institut, Federal Research Institute of Nutrition and Food Detmold, Germany.; ERIC NURIT, Mazan,France.; ROBERTO JAVIER PEÑA, International Maize and Wheat Improvement Center (CIMMYT)Texcoco, Mexico.; MIKE SISSONS, NSW Department of Primary IndustriesTamworth Centre for Crop Improvement Calala,Australia.; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Genotypic and Environmental Effects on Wheat Technological and Nutritional Quality.
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  In: Igrejas G., Ikeda T., Guzmán C. (eds). Wheat Quality For Improving Processing And Human Health. Cham:Springer. Doi: https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3_8
Páginas :  p. 171-204.
ISBN :  978-3-030-34163-3 (eBook)
DOI :  10.1007/978-3-030-34163-3_8
Idioma :  Inglés
Notas :  Article histotory: First Online: 18 March 2020.
Contenido :  Abstract: Technological (processing performance and end-product) and nutritional quality of wheat is in principle determined by a number of compounds within the wheat grain, including proteins, polysaccharides, lipids, minerals, heavy metals, vitamins and phytochemicals, effecting these characters. The genotype and environment is of similar importance for the determination of the content and composition of these compounds. Furthermore, the interaction between genotypes and the cultivation environment may play a significant role. Many studies have evaluated whether the genotype or the environment plays the major role in determining the content of the mentioned compounds. An overall conclusion of these studies is that except for compounds encoded by single major genes, importance of certain factors mainly depend on how wide environments and how diverse cultivars are within these comparative studies. Comparing environments all over, e.g. across Latin America, ends up with a high significance of the environment while large studies including genotypes of wide genetic background result in a significant role for the genotype. In addition, for some technological properties and components, genotype has a higher effect (e.g. grain hardness and gluten proteins), while environment influences stronger on others (e.g. protein and mineral content).Content and concentration of proteins, but also to some extent of starch, some non-starch polysaccharides and lipids, are essential in determini... Presentar Todo
Palabras claves :  BIOACTIVE COMPOUNDS; CULTIVAR X ENVIRONMENTAL; END-USE QUALITY; GENOTIPO X AMBIENTE; INTERACTIONS; MINERALS; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; PROCESSING; PROTEINS; WHEAT.
Thesagro :  TRIGO.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103109 - 1PXIPL - DD
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